Kuljettimet

Suunnittelemme ja valmistamme kuljettimia useisiin eri käyttötarkoituksiin.
Referenssit
 

Hihnakuljettimet

Hihnakuljettimet ovat yleisimpiä teollisuudessa käytettyjä kuljettimia.

 

Hihnakuljettimia käytetään pääasiassa bulk-materiaalin eli jauhe- ja raemaisten aineiden siirtoon. Hihnakuljettimen etu esimerkiksi kolakuljettimeen verraten on pienemmät kitkaominaisuudet ja sen kautta huomattavasti pienempi tehon tarve. (Koivisto, Kosti 2017. Kuljetintekniikka.)

 

Olemme uusineet hihnakuljettimia muun muassa Yaran tuotantolaitokselle, jossa ne kuljettavat murskattua kiveä karamurskaimelta päiväsiiloon.

 

 

Veto- ja taittorummut

 

Rummut ovat sylinterin muotoisia kokoonhitsattuja teräsrakenteita. Sylinterin läpi kulkee akseli, jonka varassa rumpu pyörii.

 

Vetorummun akselin on oltava riittävän järeä, jotta tämä kestää sähkömoottorilta siirtyvän vääntömomentin sekä hihnan aiheuttaman taivutusmomentin. Taittorummun akselin vaatimukset ovat huomattavasti lievemmät, koska tähän kohdistuu vain marginaalinen taivutusmomentti, joka muodostuu hihnan vastus- ja kiristysvoimasta. Monesti taittorummun akseli onkin huomattavasti vetorummun akselia ohuempi. (Koivisto, Kosti 2018. Kuljetintekniikka.)

 

Suunnittelimme ja valmistimme veto- eli vinssikoneikon sekä sen teräsrakenteet, kuten vetovaijerin rummut, apuvaunun ja vaijeriradan Kraton Chemical Oy:n Oulun tehtaalle.

 

Kolat

Kolakuljettimia käytetään pääasiassa bulk-materiaalin eli jauhe- ja raemaisten aineiden siirtoon. 

 

Kolakuljettimen paras ominaisuus on sen tiivis rakenne, joka on merkittävä etu pölyävän materiaalin siirrossa esimerkiksi hihnakuljettimeen verrattuna. Materiaalin siirto tapahtuu laahaamalla ketjun ja siihen kiinnitettyjen kolien avulla. Kolakuljetin soveltuu keskipitkille siirtomatkoille muutamasta metristä useaan kymmeneen metriin. (Koivisto, Kosti 2017. Kuljetintekniikka.)

 

 

Ruuvit

 

Ruuvikuljettimia käytetään erilaisten aineiden siirtoon, syöttöön eli annosteluun, aineiden sekoitukseen ja kapasiteetin suhteen hallittuun purkamiseen esimerkiksi siilosta. Materiaalin siirto ja käsittely tapahtuu ruuvikierukan avulla.

 

Ruuvikuljettimilla on yksinkertaisen ja suljetun rakenteensa takia käyttökohteensa kaikilla teollisuudenaloilla, kuten kemianteollisuudessa, rehuteollisuudessa, voimalaitoksilla, elintarviketeollisuudessa sekä yleensä prosessiteollisuudessa. (Koivisto, Kosti 2017. Kuljetintekniikka.)

 

Ruuvien sekoittavat osat voivat koostua ruuvinlehdistä tai esimerkiksi lavoista, jotka menevät sisäkkäin ristiin ja sekoittavat kuljetettavan materiaalin. Sekoittavia lapoja hyödynnettiin muun muassa Simetekin Agnico Eaglelle toteuttamassa pastamikserissä.

 

Elevaattorit

Elevaattorit ovat kauhoilla varustettuja kuljettimia, jotka soveltuvat irtotavaran pystysuoraan siirtämiseen.

 

Elevaattorit ovat rakenteeltaan siirrettävän materiaalin ominaisuuksista riippuen joko hihnaelevaattoreita tai yksi- tai kaksiketjullisia ketjuelevaattoreita. Elevaattori on hyvä valinta silloin, kun tavaraa pitää siirtää prosessiteknisen syyn takia kohtisuoraan ylöspäin. Elevaattori on suljetusta rakenteesta johtuen tiivis, joten se mahdollistaa pölyävien ja kosteiden aineiden siirron.

 

Valmistimme ja asensimme kaksi elevaattoria Mussalon satamaan Kotkaan Oy Rauanheimo Ab:n junavaunujen purkuasemalle.

Simetek Works Oy

Jukolantie 11
71800 Siilinjärvi
simetek@simetek.com
etunimi.sukunimi@simetek.com
Ota yhteyttä-ikoni

Ota yhtettä!

Lähetä meille tarjouspyyntö niin vastaamme sinulle pian!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.