Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Reunakiskojen asennus.

Teollisuuden asennus- ja huoltotyöt vaativat vahvaa kokemusta

25.3.2021

Simetek tekee asennus- ja kunnossapitotöitä teollisuudelle kaikessa laajuudessaan: kohteita voivat olla niin sahat, sellutehtaat, kemian- ja energialaitokset kuin kaivoksetkin. Asentajien ja huoltomiesten vahva kokemus auttaa myös yllättävissä tilanteissa.

Eri teollisuuden aloilla on omat erityispiirteensä, jotka on otettava asennus- ja huoltotöissä huomioon. Esimerkiksi kemianlaitoksilla käytetään tyypillisesti ruostumattomia teräksiä kohteissa, joissa on ankarammat korroosio-olosuhteet. Laitoksissa saatetaan myös käyttää vaarallisia aineita, jotka on otettava työturvallisuudessa huomioon.

”Asentajat ja huoltomiehet valikoituvat keikoille kokemuksensa mukaan. Esimerkiksi pumppujen vaihdelaatikoiden asennukset hoitaa yleensä tietyt henkilöt, jotka osaavat myös linjata ja säätää pumput asennuksen jälkeen. Näin voimme hoitaa laitteen käyttöönoton samalla”, projektipäällikkö Ville Kinnunen Simetekiltä kertoo.

Kokonaistoimituksissa asentajatkin ottavat osaa suunnitteluun

Itse suunniteltu tuote on Kinnusen mukaan mieluisin asennettava. Tällöin asentajat pääsevät jo suunnitteluvaiheessa esittämään toiveita koskien asennusta. Kokonaistoimitukset ovat siinäkin mielessä mieluisia, että koko projekti säilyy omissa käsissä ja konepajan kaikille osa-alueille riittää tekemistä.

”Laajemmat kokonaisuudet, jotka on tehty alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella, ovat selkeimpiä asennettavia. Hyvä esimerkki kokonaisprojektista, jossa kokonaisuus oli omassa hallussa, on Kratonille toimitettu vaununvetolaite.”

Omien toteutusten lisäksi Simetek asentaa esimerkiksi laitteistoja, putkistoja ja teräsrakenteita, joiden osat ovat asiakkaalla jo valmiina. Tällöin työ alkaa kartoituksella asiakkaan tiloissa. Kartoituksen perusteella määritellään kokemukseltaan työhön sopivimmat asentajat ja työn aikataulutus.

Asennustöissä otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet sekä sallitut standardit ja määräykset.

Seisakkihuolloissa ilmenneet yllätykset vaativat nopeaa reagointia

Huoltotöitä Simetekillä tehdään samalla laajuudella kuin asennuksiakin, mutta usein kiireisemmällä aikataululla. Asiakas on saattanut huomata jonkin laitteen vioittuneen, ja se on saatava mahdollisimman pian takaisin käyttöön, jotta tuotantokatkokset saadaan pidettyä mahdollisimman lyhyenä.

”Näistä hyvä esimerkki on vaihdelaatikoiden huollot, jotka saattavat tulla hyvinkin pikaisella aikataululla huoltoon. Vaihdelaatikoiden huoltamista helpottaa, että ne voidaan purkaa, tarkastaa ja huoltaa sisällä konepajassa, siisteissä olosuhteissa”, Kinnunen arvioi.

Seisakkihuollot ovat tyypillisesti tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Niihin on pystytty valmistautumaan varaamalla valmiiksi esimerkiksi varaosat ja tarvikkeet, joita kyseisessä kohteessa tullaan tarvitsemaan.

”Käymme ennen seisakkihuoltoa kuvaamassa kohteen ja suunnittelemme huoltotöitä etukäteen asiakkaan kanssa. Vuosiseisakeille on kuitenkin tyypillistä, että yllätyksiä saattaa tulla vastaan, joihin on reagoitava lyhyellä varoitusajalla”, Kinnunen summaa.

Seisakkihuollot ovat viikon–parin pituisia huoltojaksoja, joilla tehdään töitä kellon ympäri ja usein myös viikonloppuisin. Keikoilla voi olla jopa 20–100 henkilöä Simetekin omaa väkeä ja aliurakoitsijoita töissä. Huoltotyöt seisakeissa voivat sisältää kaikkia huolto- ja asennustöitä öljynvaihdosta lähtien.

Kinnusen mukaan Simetek on saanut positiivista palautetta asennusten ja huoltojen onnistumisesta. Hankalammatkin hommat on saatu tehtyä eikä mitään ole jätetty puolitiehen.

”Täytämme asiakkaidemme toiveet yllättävissäkin tilanteissa.”

Tutustu asennus- ja huoltopalveluihimme!