Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit

Simetekillä toteutettiin sukupolvenvaihdos

23.1.2024

Simetekillä on viime vuoden aikana toteutettu sukupolvenvaihdos. Nyt sen yritystoiminnasta vastaavat Timo Roivainen ja Satu Räsänen, jotka ovat jo pitkään luotsanneet yhtiötä.

Simetekillä alkoi sukupolvenvaihdokseen valmistelu jo toistakymmentä vuotta sitten. Tuolloin Savon Yrittäjillä oli yrittäjille omistajavaihdoksia tukeva Osuva-hanke käynnissä, johon Kari Roivainen osallistui.

– Tavoitteena oli, että liiketoiminta ja kiinteistöt saadaan eriytettyä jakautumalla liiketoiminta- ja kiinteistöyhtiöiksi ja niin lopulta tehtiinkin, Kari Roivainen muistelee.

Timo ja Satu jatkavat Simetekin yritystoimintaa

Henkilöiden tasolla sukupolvenvaihdosta on suunniteltu useampi vuosi, käymällä läpi eri vaihtoehtoja sen toteuttamiseksi kannattavasti. Roivainen kiittelee, että hänen lapsensa Timo Roivainen ja Satu Räsänen päättivät lähteä jatkamaan Simetekin yritystoimintaa.

– Se on minun kannaltani hyvä ratkaisu. Toivoin, että toiminnalle löytyy jatkaja ja näin kävi. Liiketoiminnan myynti ulkopuoliselle oli vaihtoehtona takavuosina, kun isoilla toimijoilla tuntui olevan kiinnostusta aika ajoin. Lopputuloksena kyllä näin on paras, Kari Roivainen toteaa.

Vaikka lapset jatkavat isänsä jalanjäljillä, ei perheen yhteisissä tapahtumissa juuri puhuta työasioista. Kari Roivainen luottaa siihen, että Timo ja Satu kysyvät neuvoa tai mielipidettä, jos sitä kaipaavat.

– Olisi hienoa nähdä vielä kolmaskin sukupolvi Simetekin toiminnassa mukana, mutta siihen taitaa vielä mennä aikaa, Kari Roivainen naurahtaa.

Luonnollinen jatkumo perheyritykselle

Simetekin toimitusjohtaja Timo Roivainen ja talous- ja henkilöstöpäällikkö Satu Räsänen ovat jo vuosien ajan johtaneet Simetekin toimintaa. Heille sukupolvenvaihdos oli luonnollinen jatkumo perheyrityksen liiketoiminnassa.

Nyt kun nuorempi kaarti on ottanut ohjat käsiinsä, on Kari Roivaiselle jäänyt entistä enemmän aikaa harrastuksille metsätöiden, metsästyksen ja koirien parissa. Lisäpuhdetta on tarjonnut kaksi vuotta työn alla ollut hirsitalon kunnostus. Talo on seissyt paikallaan Iso-Panka-järven rannalla Pielavedellä jo vuodesta 1860 asti.

Lue lisää Simetekin historiasta