Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit

Kehitimme automaattisen kaapelikelaimen

4.10.2023

SimeReelissä kaapeli‭ ‬on aina optimikireydellä

Kehittämämme SimeReel-kaapelikelain on itsenäisesti toimiva laite‭, ‬jota ei tarvitse liittää olemassa olevaan automaatiojärjestelmään‭.‬ SimeReelin ohjauksessa hyödynnetään taajuusmuuttajan momenttisäätöä‭. ‬Moottorissa on lisäksi pulssianturi‭, ‬jonka ansiosta momentti sopeutuu kelaussuunnan mukaan ja‭ ‬kaapeli on aina sopivalla tiukkuudella‭.‬ SimeReel soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi‭ ‬puuteollisuudessa käytettävien siirto‭-/‬traverssivaunujen‭ ‬virransyöttöön‭. ‬

Muita sopivia käyttökohteita ovat‭:‬

– nosturit‭, ‬kuten pukki‭- ‬ja siltanosturit
– vaunukuljettimet ja siirtoautot
– tarraimet ja magneetit
– jätevedenkäsittelylaitokset
– teattereiden näyttämötakilat

Olemme kehittäneet SimeReelin yhteistyössä voimansiirtoratkaisuja maailmanlaajuisesti tarjoavan SEW-EURODRIVE Oy:n kanssa‭. ‬SimeReel valmistetaan Suomessa ja lähes kaikki osat ovat saatavilla varaosina‭.‬‭ ‬Kela‭, ‬vaihdemoottori tai taajuusmuuttaja voidaan tarvittaessa vaihtaa eikä koko kaapelikelainta tarvitse uusia‭. ‬

SimeReel voidaan asentaa pulttaamalla kisko‭vaunuun‭. ‬Se tarvitsee vain 400‭ ‬VAC:n sähkön‭syötön‭. ‬DRC-synkronivaihdemoottori hoitaa kaapelin vedon säätämisen automaattisesti‭.‬‭ ‬Kaapelin pituus ja laitteen nopeus sekä käyttö‭lämpötila on mahdollista räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan‭.‬

Poikkeuksellista SimeReelissä on‭,‬ että kelan syöttämä kaapeli ei ole ikinä liian tiukalla tai löysällä‭.‬

Pasi Knuuttila
Simetek Works Oy