Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit

”Suunnittelutöitä mietitään yhdessä työkavereiden kanssa.”

10.11.2022

Konetekniikan insinööriksi aikanaan opiskellut vanhempi suunnittelija Vesa Hartikainen on ehtinyt suunnittelemaan työuransa aikana monenlaisia kokonaisuuksia tuotantolinjoista kappaleenkäsittelyyn ja erikokoisiin tuotteisiin.

Hartikainen kuvaa Simetekillä työskentelyä hauskaksi ja haastavaksi. Työpöydällä on mielenkiintoisia projekteja, jotka pääosin keskittyvät raskaaseen rautaan ja materiaalinkuljetukseen. Pienemmät projektit tuovat ajoittain mukavaa vaihtelua päiviin.

– Pyrimme huomiomaan jo suunnittelun aikana, että tuotteiden valmistus ja asentaminen on niin helppoa kuin mahdollista, Hartikainen sanoo.

Simetekillä on hyvä ilmapiiri

Projektin käynnistyessä tutustutaan aluksi lähtötietoihin ja jos niitä ei ole tarpeeksi, niitä kartoitetaan lisää. Hartikainen käy tarvittaessa myös paikan päällä, jos asiat eivät selviä muuten. Paljon on myös sellaisia projekteja, joissa hyödynnetään laserkeilausdataa.

Yksi mielenkiintoisimmista projekteista Hartikaisen mielestä oli Mussalon satamaan toteutettu junavaunujen purkuasema. Se oli ensimmäinen isompi projekti Simetekillä, jonka suunnitteluun Hartikainen osallistui.

– Suunnittelutöitä myös mietitään yhdessä työkavereiden kanssa, heidän kanssaan on helppo keskustella. Täällä voi antaa kommentteja ja välillä tulee kommentteja pyytämättäkin, Hartikainen naurahtaa. Se on ihan hyvä – niin se pitääkin olla. Simetekillä on hyvä ilmapiiri, en ole huomannut eripuraisuutta.

Automaatioratkaisut ovat tuttuja

Aiemmissa työpaikoissaan Hartikainen on suunnitellut lähinnä automaatioratkaisuja ja tuotteita kunnossapidon tarpeisiin. Tuotantoautomaatio on tullut tutuksi erityisesti Servicepointilla, Tech Pointilla sekä inhouse-työntekijänä JOT Automationilla, jossa Hartikainen työskenteli Etteplanin ja Swecon kautta. Siellä hän suunnitteli kokoonpanolinjoja muun muassa kännykkä- ja lääketeollisuuteen.

50 vuoden ikään syksyllä ehtinyt Hartikainen harrastaa kalastusta niin kesällä kuin talvellakin. Simetekin työntekijöiden vuosittaiset pilkkikisat ovatkin olleet hänelle mieluisia.

– Menneenä kesänä tuli jokunen kilo kuhaa ja ahventa haettua Kallavedeltä, hän kertoo.

Hartikaisen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta, tyttö ja poika.