Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Simetekin konepaja Ari Hakkarainen.

Asiantuntijamme esittäytyvät: Ari Hakkarainen, autonkuljettaja ja varastonhoitaja

29.10.2021

”Kehittelen jatkuvasti talon sisäistä logistiikkaa sujuvammaksi”

Leipurin töistä metallialalle siirtynyt autonkuljettaja ja varastonhoitaja Ari Hakkarainen huolehtii, että työt rullaavat Simetekillä sujuvasti.

Hakkarainen siirtyi Simetekille vuonna 2008 sairastuttuaan leipurin töissä ammattiastmaan. Hän työskenteli ensin viisi vuotta polttoleikkaajana ja sen jälkeen muutamia vuosia hitsaajana. Vähitellen töiden painopiste kallistui kuljetuspuolelle ja varastonhoitoon.

”Vastaan rekkakuormien purkamisesta, tavaran vastaanottamisesta ja kirjaamisesta varastoon, hyllytyksestä sekä lähtevien tavaroiden esivalmistelusta, pakkaamisesta ja kuljettamisesta lähialueille”, Hakkarainen kertoo.

Materiaalit ja tuotteet kulkevat sujuvasti

Hakkarainen huolehtii omalta osaltaan, että koko konepajassa toiminta on sujuvaa, eikä kenenkään tarvitse pyöritellä hanskoja. Hän myös kehittelee jatkuvasti talon sisäistä logistiikkaa sujuvammaksi. Tällä hetkellä on meneillään hitsaamolisäaineiden siirto toiseen paikkaan.

”Pyrin siihen, että materiaalit ja tuotteet kulkisivat kuin viestikapula henkilöltä toiselle”, Hakkarainen kuvailee.

Materiaalivirran suhteen hän tekee tiivistä yhteistyötä materiaalihankinnoista ja logistiikasta vastaavan Mika Kononovin sekä konepajan työnjohtajan Ilkka Juutilaisen kanssa.

”Tyypillisesti tavaroiden toimitus tilataan hyvin lähelle tuotteen valmistusajankohtaa ja viemme oikeat raaka-aineet jo valmiiksi sille työpisteelle, jolla kyseistä toimeksiantoa ryhdytään työstämään, jotta työn aloitus on mahdollisimman helppoa”, Hakkarainen kertoo.

Omistajat ovat lähellä työntekijöitä

Hakkaraisen työ vaatii oma-aloitteisuutta ja nopeaa päätöksentekokykyä – pitää olla tilanneherkkyyttä. Hän kokee voivansa paljon itse vaikuttaa siihen, että työ on hänelle mieluista.

”Minulle oleellisinta työnteossa on se, että saadaan päivän askareet sujuvasti hoidettua ja että kaikki ovat tyytyväisiä. Niin me itse kuin asiakkaatkin.”

Sellaista työtä ei vielä ole tullut vastaan, josta Hakkarainen ei työkavereineen olisi selvinnyt. Ajoittain pitkät ja raskaat kappaleet aiheuttavat pakkaamon puolella hankaluuksia, kun ne pitäisi saada rekan kyytiin lastattua, mutta parin sähäkän henkilön voimin niistäkin tilanteista on selvitty.

Hakkarainen arvostaa sitä, että Simetekillä eivät omistajatkaan kulje kravatti päällä, vaan ovat samanlaisia simetekkiläisiä kuin muutkin. Toimitusjohtaja Timo Roivainen on kiinnostunut toiminnasta ja on aktiivinen konepajan puolellakin. Taloudesta ja henkilöstöasioista hoitavalle Satu Räsäselle puolestaan on Hakkaraisen mukaan tärkeää työntekijöiden hyvinvointi.

Maaningalla asuvalle Hakkaraiselle jää töiden jälkeen virtaa vielä touhuta lastenlastensa kanssa sekä lenkkeillä ja voimaharjoitella. Hän arvelee, että hyvästä yleiskunnosta on hyötyä työtehtävissäkin, kun pitää jaksaa kavuta 180 senttiä korkealle auton lavalle.