Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Simetekin maalaamo.

Simetekin maalaamossa onnistuu myös alihankintatyöt

13.8.2021

Simetekin maalaamo toimii konepajan yhteydessä ja on Siilinjärven suurimpia. Se toteuttaa pintakäsittelytöitä omien projektiensa ohessa myös alihankintana.

Maalaamossa panostetaan erityisesti laaduntarkkailuun. Ennen maalausta tarkastamme onko käsiteltävässä kappaleessa hitsausvirheitä, roiskeita tai muuta korjattavaa. Maalauksen jälkeen teemme maalikalvon paksuusmittaukset, jotta pintakäsitelty tuote on varmasti asiakkaan toiveiden mukainen, pintakäsittelijä Sanni Tikkanen kertoo.

Pintakäsittelyssä suuriakin kappaleita

Simetek pystyy vastaamaan suurtenkin kappaleiden pintakäsittelytarpeisiin. Maalauslinjasto koostuu 16 metriä pitkästä teräsraepuhalluskammiosta, 24 metriä pitkästä märkämaalauskammiosta sekä pakkaamosta. Myös suurten kappaleiden käsittely onnistuu kätevästi siltanosturin ja siirtovaunujen avulla. Nostokapasiteetti on 10-tonnia.

”Olen aloittanut Simetekillä vuonna 2017 ja sen jälkeen maalattavat tuotteet ovat vuosi vuodelta vain suurentuneet. Suurimmasta päästä ovat Cat-kiviauton lavat, Junttanin paalutuskoneen osat, teräsrakenteet Boliden Kevitsan kaivokselle ja kuorma-auton perävaunuun rakennetun murska-aseman, eli mobiilimurskan, maalaus”, Tikkanen arvioi.

Isompien tuotteiden lisäksi Simetekille tulee maalattavaksi esimerkiksi erilaisia hoitotasoja, sylintereitä ja hyvin pieniäkin kappaleita. Talon sisältä maalaamoa ”ruokkii” hitsaamo, mutta maalattavaa tulee alihankintana talon ulkopuoleltakin.

”Pystymme reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin nopeasti”, Tikkanen vinkkaa.

Maalauksella tavoitellaan kulutuksenkestävyyttä

Tuotteiden pintakäsittelyllä tavoitellaan tyypillisesti kestävyyttä korroosiota ja kulutusta vastaan. Käsitellyn pinnan tulee yleensä myös kestää kuumuutta, jotta aurinko ei polta maalia. Yleensä pohjalle laitetaan epoksimaali ja pintamaaliksi polyuretaanimaali. Maalit muodostavat kalvon, joka kestää hyvin mekaanista rasitusta ja säätä.

”Teemme kaikille maalattaville tuotteille teräsraepuhalluksen ennen maalausta, ellei kyseessä ole aivan ohuen ohut pelti. Raepuhallettuun pintaan maali tarttuu huomattavasti paremmin ja samalla se poistaa pinnasta epäpuhtaudet”, Tikkanen sanoo.

Pinnasta myös puhalletaan pölyt pois paineilmalla ennen maalausta ja varmistetaan, että pinnalla ei ole rasvaa tai muuta likaa. Maalauksen jälkeen maalatuista kappaleista laaditaan pöytäkirjat, tuotteet pakataan ja kuljetetaan asiakkaan kohteeseen.

Maalaamoa tullaan kehittämään entisestään Simetekin kehityshankkeen myötä, joka käynnistyy kesällä 2021. Tiloissa tehdään myös peittausta, jolla parannetaan ruostumattomien terästen ja alumiinien ominaisuuksia.