Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Simetekin konepaja Satu Räsänen.

Asiantuntijamme esittäytyvät: Satu Räsänen, talous- ja henkilöstöasiat

18.6.2021

Hyppy sairaanhoitajan töistä hoitamaan perheyrityksen talous- ja henkilöstöasioita

Satu Räsänen työskenteli kymmenen vuoden ajan sairaanhoitajana, kunnes Simetekin perustanut isä Kari Roivainen ja yhtiötä nyt luotsaava veli Timo Roivainen saivat houkuteltua Räsäsen hoitamaan perheyrityksen toimistotöitä ja palkanlaskentaa. Sairaanhoitajan pesti sai jäädä ja vuonna 2013 Räsänen siirtyi Simetekille. Vuosien varrella työn kuva on laajentunut, ja nykyään Räsänen vastaa Simetekillä talouden johtamisesta ja henkilöstöasioista.

Aivan uutta työt Simetekillä eivät Räsäselle olleet, hän pääsi jo nuorena osallistumaan konepajan talkoo- ja siivoustöihin raudoittamalla hallin pohjaa ja hoitamalla tilojen puhtaanapitoa.

”Olen löytänyt oman paikkani täältä! Pystyn nykyisessä työssäni viemään paremmin asioita eteenpäin kuin sairaanhoitajan työssä. Täällä minulla on mahdollisuus kehittää yrityksen toimintaa koko ajan pidemmälle – on tavoitteita joihin tähdätä. Kyllähän se tuo mielenkiintoa työhön”, Räsänen summaa.

Perheyrityksen henki

Simetekillä vallitsee tietynlainen perheyrityksen henki, johtajat ovat yhtiössä työntekijöitä niin kuin muutkin. Yrityksessä on hyvin matala hierarkia ja työntekijöistä välitetään.

”Autan kaikessa missä vaan pystyn. Meillä on aika häilyvä raja siinä, mitä kukakin tekee. Itse olen vähän joka paikan höylä, tarvittaessa vaikka putkimies, mutta hitsaamaan en kyllä lähde”, Räsänen naurahtaa.

Räsänen arvelee, että perheyrityksen hengen ansiosta työntekijöillä on matala kynnys tulla juttelemaan johdonkin kanssa. Hän kiittelee, että uudessa vastuussaan henkilöstöasioiden hoitajana hän pääsee kehityskeskusteluiden myötä jututtamaan koko 50:n henkilön henkilöstön ja saa suoran palautteen siitä, miten asiat on hoidettu. Mikään ei muutu, jos asioista ei puhuta suoraan, hän kokee.

Omaa hyppäystään hoitotöistä talous- ja henkilöstöasioiden pariin Räsänen pitää positiivisena elämänmuutoksena. Hänellä on 14- ja 12-vuotiaat tytöt, ja päivätyö on kuitenkin lasten kannalta parempi kuin kolmivuorotyö.

”Pidin kyllä paljon aiemmastakin työstäni, mutta se on hyvä, että henkilöstöhommissakin tarvitaan hoivaviettiä ja empatiaa. Pääsen hyödyntämään vahvuuksiani täälläkin!”

Töiden jälkeen Räsänen puuhailee mielellään puutarhassa. Liikunta on myös hyvää vastapainoa työlle, ja hän viihtyykin usein lenkkeilemässä kahden villakoiransa kanssa sekä kuntosalilla.