Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Simetekin konepaja Henri Takkunen.

Asiantuntijamme esittäytyvät: Henri Takkunen, koneistaja

7.5.2021

Koneistaja Henri Takkusen päävastuuna on CNC-ohjatun aarporan käyttö

Simetekin koneistaja Henri Takkunen nauttii haasteista, joita isojen kappaleiden käsittely tarjoaa.

Henri Takkusella on rautainen kokemus koneistustöistä. Hänen käsittelyssään uuden muodon saavat niin isommat kuin pienemmätkin kappaleet, jotka vaativat manuaalista tai CNC-ohjattua käsittelyä. Pääasiassa Takkunen työskentelee CNC-ohjatulla aarporalla, mutta käy välillä työskentelemässä myös sorveilla ja muun koneistuksen parissa. Koulutukseltaan Takkunen on koneistaja.

”Päävastuuna minulla on aarporan käyttö. Olen kouluttanut siihen kaverikseni myös Leppäsen Tomin, jotta hän pystyy auttamaan, kun on enemmän työkuormaa”, Takkunen kertoo.

Takkunen aloitti työt Simetekillä vuonna 2015 vuokrafirman kautta. Hänen työpanoksensa koettiin niin hyväksi, että hänet vakinaistettiin vuotta myöhemmin. Ennen Simetekille tuloa Takkunen työskenteli Siilinjärvellä Kuuskone Oy:llä ja Hydroline Oy:llä. Niissä työnkuva oli melko samanlainen kuin nyt Simetekillä, sillä erotuksella että Kuuskonella Takkunen käytteli manuaalikäyttöistä sorvia ja aarporaa. Hydrolinella Takkusen käyttämät työkoneet olivat CNC-ohjattuja, kuten Simetekilläkin.

Isojen kappaleiden käsittely tarjoaa haasteita

Koneistushommissa tulee välillä haasteellisiakin projekteja vastaan, mutta Takkunen on ottanut ne mielenkiintoisina haasteina vastaan.

”Isot kappaleet ovat mieleisiä käsiteltäviä. Niissä on vähän enemmän haastetta ja joutuu oikeasti päätäkin käyttämään. Se on palkitsevaa, kun lopputuloksessa näkee oman työnsä jäljen. Isojen kappaleiden käsittelyssä pitää olla myös tarkkana, koska kappaleet ovat kalliita”, Takkunen arvioi.

Haasteellisissa projekteissa auttaa Takkusen mukaan hyvä työporukka. Esimerkiksi työnjohdolta tai työkavereilta voi kysyä neuvoa, jos joku kappale aiheuttaa enemmän päänvaivaa.

”Aina on ratkaisu selvinnyt, kun on porukalla haasteita ratkottu.”

Mukavan työporukan ansiosta Takkunen on myös viihtynyt Simetekillä hyvin, ja hän kokee päässeensä tekemään mielenkiintoisia töitä. Viihtymisen takaa muiden seikkojen lisäksi sopivan lyhyt työmatka.

Vapaa-ajallaan Takkunen viettää aikaa punttisalilla ja lasten kanssa touhuillen. Perheeseen kuuluu avovaimon lisäksi kaksi alakouluikäistä tyttöä ja 1,5-vuotias poika.

Tutustu Simetekin koneistuspalveluihin.

Ja lue artikkeli aarporauksesta!