Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Levyseppähitsaaja.

Levyseppähitsaaja Joni Kähkönen viihtyy Simetekillä

16.10.2018

Joni Kähkönen on viihtynyt Simetekillä levyseppähitsaajana jo lähes 11 vuotta. Hänen erikoisosaamistaan on lyijy- ja alumiinihitsaus.

Kähkösen tyypilliseen toimenkuvaan kuuluu keilien eli pitkien puomien valmistaminen Junttanin paalutuskoneisiin. Mittatilaustöiden lisäksi hän korjaa ja kunnostaa esimerkiksi teloja, säiliöitä ja kuljettimien osia.

Suurimmaksi osaksi Kähkönen työskentelee konepajalla. Vaihtelua työnkuvaan tuovat asennukset asiakkaiden luona ja monipuoliset toimeksiannot.

”Simetekillä ei yleensä tarvitse tehdä isoja sarjoja liukuhihnatyönä, ja työtehtävät ovat vaihtelevia. Myös materiaalit vaihtelevat alumiinista ruostumattomiin eli haponkestäviin teräksiin sekä rakenneteräksistä erikoisteräksiin”, Kähkönen toteaa.

Lempimateriaalinaan Kähkönen pitää mustaa terästä.

Levynkäsittelyn ja hitsauksen työmenetelmät

Enimmäkseen Kähkönen käyttää työssään hitsaus- ja kulmahiomakonetta, mutta levynkäsittelyssä myös särmäin, mankeli, polttoleikkain sekä käsityökalut ovat ahkerassa käytössä.

Lyijyhitsaus on tekniikaltaan haastavampi tavalliseen hitsaukseen verrattuna. Se eroaa tavallisesta etenkin matalamman sulamispisteensä takia, joka on vähän yli 300 astetta, kun teräksellä se on yli 1000 astetta.

”Lyijyhitsaus on käytännössä kaasuhitsausta, jossa pienillä kaasupilleillä sulatetaan lyijyä”, Kähkönen kuvailee.

Lyijyn myrkyllisyys asettaa omat vaatimuksensa suojavarusteille. Menetelmää käytetään tyypillisesti vain rikkihappotehtailla. Lue lisää lyijyhitsauksesta…

Työilmapiiri

Kähkönen pitää Simetekin ilmapiiriä hyvänä, ja kaikki tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa. Yhteiset henkilöstöillat nostavat osaltaan yhteishenkeä. Työkavereiden kesken käydään vilkasta keskustelua yli yksikkörajojen ja vaihdetaan näkemyksiä.

”Muiden mielipiteitä kuunnellaan ja haasteet ratkaistaan yhdessä.”

Tutustu levytyö- ja hitsauspalveluihimme

Jos kiinnostuit työskentelystä Simetekillä, laita avoin hakemus tulemaan!

Lisätietoja:

Timo Roivainen

Puh. 020 720 9779
timo.roivainen(a)simetek.com