Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit

Olemme toteuttaneet kesän aikana ennakoivia huoltoja eri tuotantolaitoksilla

13.8.2024

Valmistautuminen syksyyn on monella tuotantolaitoksella käynnissä. Olemme auttaneet asiakkaitamme eri tuotantojärjestelmien toimintavarmuuden takaamisessa ennakoivien huoltojen avulla, jotka tehdään suunniteltujen seisokkien aikana.

Kesän aikana olemme osallistuneet sahateollisuudessa laiteasennuksiin, modernisointeihin ja seisakkihuoltotöihin, sekä viimeisimpänä olemme suorittaneet Kuopion Energian energialaitoksella polttoaineen kuljetinjärjestelmän huollon, joka on ollut laitoksen toiminnan kannalta erityisen tärkeää. Laitoksen vuoden aikana käyttämistä polttoaineista yli 75 prosenttia on metsätalouden hakkuutähteenä sekä sahateollisuuden sivutuotteena syntyvää biopolttoainetta ja loput lähimaakunnissa tuotettavaa turvetta.

Seisokkihuollot ovat tyypillisesti tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Niihin on pystytty valmistautumaan varaamalla valmiiksi esimerkiksi varaosat ja tarvikkeet, joita kyseisessä kohteessa tullaan tarvitsemaan.

”Käymme ennen seisokkihuoltoa kuvaamassa kohteen ja suunnittelemme huoltotöitä etukäteen asiakkaan kanssa. Näin toimittiin myös Kuopion Energialle toteutetussa huoltotyössä”, tekninen johtaja Ville Kinnunen Simetekiltä kertoo.

Seisokkihuollot ovat viikon–parin pituisia huoltojaksoja, joilla tehdään töitä kellon ympäri ja usein myös viikonloppuisin. Keikoilla voi olla jopa 20–100 henkilöä Simetekin omaa väkeä ja aliurakoitsijoita töissä. Huoltotyöt seisokeissa voivat sisältää kaikkia huolto- ja asennustöitä öljynvaihdosta lähtien.