Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Simetekin konepaja Jouni Leskinen.

Asiantuntijamme esittäytyvät: Jouni Leskinen, asentaja

3.9.2021

Simetek on kehittynyt paljon vuosien varrella. Jo kaksikymmentä vuotta Simetekillä työskennellyt Jouni Leskinen on nähnyt yrityksen eri vaiheet ja ehtinyt työskennellä yhtiössä parissakin eri tehtävässä.

Levyseppähitsaajan koulutuksen saanut Leskinen työskentelee Simetekillä kunnossapito- ja asennustehtävissä. Erityisvastuualueena hänellä on lyijyhitsaus, jonka taitajia alkaa olla Suomessa melko vähän.

”Toimin aiemmin Simetekillä koneistajana. Pidän kuitenkin asentajan työtä miellyttävämpänä, kun päivissä on mukavaa vaihtelua.”

Koneistuksen Leskinen oppi vanhemmalta työmieheltä aiemmassa työpaikassaan Kuuslahden Konepajalla. Kuuslahden Konepajan lisäksi hänellä on työkokemusta Savemalta.

Simetekillä on Leskisen mukaan nykyisin enemmän toimeksiantoja ympäri Suomea kuin menneinä vuosina. Hänellä itsellään tosin ei ole enää tarvetta lähteä usein reissun päälle, vaan tekee mielellään huoltotöitä Yaralla Simetekin naapurissa.

”Antaa nuorempien reissuta”, Leskinen naurahtaa.

Työmailla pitää olla varma mitä tekee

Pääasiassa Leskinen huoltaa hihna-, kola- ja materiaalikuljettimia, säiliöitä ja putkistoja. Hän pitää siitä, että saa korjata vanhaa uuteen uskoon ja näkee työnsä jäljen. Tärkeintä työssä on turvallisuudesta huolehtiminen.

”Työmailla saattaa helposti teloa itsensä tai satuttaa muita, jos ei ole huolellinen. Onneksi Simetekillä panostetaan turvallisuuteen ja painotetaan sitä, että pitää olla varma mitä tekee.”

Työntekijöitä on usein myös jaettu tietyille alueille työmailla, jotta jokainen varmasti tietää alueen prosessit ja osaa toimia niiden mukaan. Keikkahommissa Leskinen pitääkin haastavimpana talon tavoille opettelun, kun jokaisessa yrityksessä on hieman omat toimintakulttuurinsa.

”Työmaita varten tehdään aina esivalmistelu, jotta tekijöillä on tietoa kyseisestä hommasta. On myös tärkeää tietää mitä työkoneita pitää olla mukana, ettei ajele esimerkiksi Kittilään pelkkien hitsauskoneen ja rälläkän kanssa ja perillä huomaakin, että olisi tarvittu muutakin.”

Huolto- ja asennustöitä yritetään myös valmistella pajalla mahdollisimman paljon, jotta paikan päälle jää vain kokoonpano.

Simetekillä on hyvä henki

Simetekin henkeä Leskinen kuvailee hyväksi, on yhteisiä tykypäiviä ja pilkkikisoja, ja muutenkin kaikkien työkavereiden kanssa tulee hyvin toimeen.

Monta vaihetta Simetekillä nähnyt Leskinen on seurannut positiivisin mielin myös yhtiössä tehtyä sukupolven vaihdosta. Vaikka muutos vaatii aina kasvua, on toiminta kehittynyt eteenpäin ja Leskisen mukaan vain paranee koko ajan.

”Nykyisin on enemmän vuoropuhelua kuin ennen, mutta toki ajatkin ovat muuttuneet – ei eletä ihan samassa maailmassa kuin aiemmin.”

Vapaa-ajalla Leskinen irrottautuu arjesta kalastuksen ja liikuntaharrastusten parissa. Viime talvena taittui jopa tuhat kilometriä hiihtämällä.