Uutiset

Tutustu toteuttamiimme projekteihin ja
viimeisiin kuulumisiimme!
Referenssit
Mekaniikkasuunnittelu.

Simetekin suunnitteluosasto tekee tiivistä yhteistyötä konepajan kanssa

10.12.2020

Simetekillä suunnitteluosasto on saman katon alla konepajatuotannon kanssa. Tiivis yhteistyö eri toimintojen välillä parantaa tuotteiden valmistettavuutta ja tuo siten kustannussäästöjä asiakkaille.

Valmistettavuus on merkittävässä roolissa esimerkiksi suuria tuotantosoluja ja laitteistoja suunniteltaessa. Simetekin suunnitteluosastolla mietitään hyvin tarkasti, miten tuote pystytään valmistamaan ja tarvittaessa voidaan antaa työkuvat jokaisesta työvaiheesta eri tuotantovaiheen toteuttajille, kuten koneistajalle, hitsaajalle ja maalaajalle.

”Väittäisin, että mekaniikkasuunnittelijamme ovat tietoisempia valmistusmenetelmistä kuin perinteisessä suunnittelutoimistossa. Siitä on huomattava etu, että tuotannon ja suunnittelun väki voi kommunikoida helposti”, suunnittelupäällikkö Pasi Knuuttila arvioi.

Asioita käydään läpi puolin ja toisin

Myös suunnittelija Matti Hirvonen pitää Simetekin suunnitteluosaston ja konepajatuotannon yhteistyötä hyvänä asiana. Asioita voidaan käydä puolin ja toisin läpi työn edetessä. Jos suunnitelmassa ei esimerkiksi ole osattu ottaa jotain kohtaa huomioon, voi pikaisesti käydä hallin puolella katsomassa ja ratkaista sitten yhdessä pulman käytännössä.

”Suunnitellessa on myös mahdollista hyödyntää kokeneiden hitsareiden monen kymmenen vuoden kokemuksen tietynlaisista liitoksista ja työtavoista, sekä siitä miten ne kannattaa käytännössä tehdä. Tietokoneen näytöllä saattaa jokin asia olla helppo tehdä vaikka kuinka monimutkaiseksi, mutta käytäntö voi olla eri juttu.”

Suunnittelussa huomioidaan myös tuotteiden elinkaari

Mekaniikkasuunnittelun pääpaino on Simetekillä tällä hetkellä kuljettimissa sekä erilaisissa tuotantosoluissa ja -laitteistoissa, mutta tarvittaessa pienemmätkin toteutukset onnistuvat. Tuotteiden suunnittelussa otetaan huomioon myös niiden elinkaari, eli käytännössä varmistetaan, että laitteen kunnossapito on mahdollista.

Jos asiakas tarvitsee vanhaan tilaan uuden koneen, tilojen mittaukseen käytetään laserkeilausta. Mitoitus on sillä menetelmällä varmempaa ja kaikki mittaukset saadaan kerralla.

”Tarjoamme asiakkaillemme myös lay out -suunnittelua budjettitarjouksineen, jotta rahoituksen laskeminen on helpompaa, kun kyseessä on suuri investointi”, Knuuttila kertoo.